Втори ден се очаква земеделски производители в страната да излязат на протест.

...
Втори ден се очаква земеделски производители в страната да излязат на протест.
Коментари Харесай

Втори ден протести: Земеделските производители планират блокади

Втори ден се очаква  аграрни производители в страната  да излязат на митинг. Днес те са планувани в интервала  от 10:00 до 13:00 часа.  Както оповестиха представители от  Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ),  времето на протестните дейности  ще се усилва с всеки минал ден  (освен събота и неделя, когато няма да бъдат затваряни пътища в полза на гражданите), до момента в който не бъдат признати настояванията на земеделците.

Земеделските производители  упорстват  да се преразгледа предложението  за систематизиране на помощите и бюджета, които биха попречили всеобщи банкрути в българското земеделие, както и за ясни гаранции за законодателни промени, които да подсигуряват резистентност на бранша.

В 18  часа техни представители се чака да влязат в Министерския съвет, откакто снощи  Българската земеделска камара БАК, сплотяваща 13 асоциации на аграрни производители, разгласи, че одобряват поканата на премиера Денков.

„ За сектора от първостепенна значимост е бързото разрешаване на проблемите на земеделските производители и това би трябвало да става в изискванията на разговор и взаимни старания “, показаха от БАК.

„ Земеделците имат цялостната поддръжка на държавното управление, настояванията им са обективни и се приготвят 7 законопроекта, 5 от тях ще бъдат показани през февруари и март “, разяснява от своя страна през вчерашния ден премиера Николай Денков и съобщи, че всеки ден протест бавят помощите за тези фермери, които се нуждаят от тях.

МЗХ  към този момент работи по част от тези законопроекти .

В понеделник стартира  безсрочен митинг на фермерите в  България. По пътищата на цялата страна имаше селскостопански машини, прясно мляко на асфалта и запалена плява.

https://dariknews.bg/

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР